Att investera i en fastighet, är något som fler och fler funderar över. Förvisso kostar det en slant till att börja med men i slutändan är det stor chans att du inte kommer att bli besviken, då det faktiskt är rätt så lönsamt. I Sverige är det dock inte bara att till exempel köpa en bostadsrätt och hyra ut den år efter år. Det är bostadsrättsföreningen som sätter villkoren – detta som en säkerhet att det inte ska komma nya personer till bostaden stup i kvarten och störa de andra.

Om man äger ett hyreshus, vet man förmodligen vilka kostnader detta för med sig. Och är man inte rörmokare eller eltekniker själv, så måste man betala fackmän för att komma och fixa olika saker som går sönder eller krånglar. Att vara fastighetsförvaltare är alltså ingen dans på rosor hela tiden men tillhör du dem som bara investerat i en fastighet och låter andra sköta jobbet, kan detta kräva ännu mer omkostnader, när alla ska ha betalat för sina sysslor på huset.

Sök ett lån

Det är inte helt gratis att investera i en fastighet, även om du kanske till och med har haft turen med dig att ärva ett hus eller fastighet. Huset måste ses över, hyresgästerna ska kontrolleras och gengäldas om det är skador och det fordras extremt mycket underhåll som både kostar pengar och energi. Har man då inte själv en alltför stadig kassa, så kan ibland ett lån komma till sin fördel. Det kan du finna på olika banker och låneinstitut men även hos låneförmedlare som freedomfinance som både hjälper till att förmedla lån från andra institut samt genom dem själva. Antingen det gäller en mindre summa för att kosta på en ny installation eller system i fastigheten, eller om det rör sig om större renoveringar, kan ett lån komma till stor användning och betalas åter allteftersom hyrorna trillar in.