Jobb med fastigheter är ett av de mest populära arbetena. En av branscherna som omfattas av just fastigheter, är fastighetsutveckling. Om man arbetar som fastighetsutvecklare, har man eget företag och livnär sig på att köpa och renovera upp befintliga fastigheter för att sälja dem dyrare. Man lever alltså av mellanskillnaden.

Om man arbetar som fastighetsutvecklare så arbetar man i regel ensam men man anlitar givetvis professionella personer att utföra jobb inom VVS, el och värme samt bygg. Man kan även ha egna anställda som följer med från projekt till projekt och förlitar sig på varandra. Detta är bra då byggbranschen också involverar många skojare som utför de värsta tänkbara jobben.

Hur utbildar man sig till fastighetsutvecklare?

Egentligen krävs ingen direkt utbildning för att arbeta med fastighetsutveckling, även om man dock måste läsa på för att bli insatt om arbetet som utförs av andra är korrekt gjorda. Överlag kan fastighetsutvecklare ha många olika bakgrunder men det är vanligt att man åtminstone har någon slags erfarenhet eller utbildning som omfattar bygge, el eller renovering av något slag. Snickare, rörmokare eller arkitekt är exempel på yrken som en fastighetsutvecklare kan ha bakom sig eller arbeta med vid sidan om jobbet. På så vis kan man enklare övervaka andra människors arbete för att se om de blivit korrekt utförda.

En fastighetsutvecklare kan ta på sig både egna och andras projekt och anlitas av företag som senare vill sälja sina bostäder till en högre penning. Det behöver alltså inte bara var dina egna fastigheter som du köper för att sedan renovera upp.

Nya tider för fastighetsutvecklare

Då den hållbara utvecklingen har kommit att bli en het punkt på dagordningen, måste även fastighetsutvecklare anpassa sina metoder för ett hållbart och klimatsmart arbete. Det gäller alltså att hänga med i svängarna och skapa trygga och fina bostäder som verkligen har en framtid i vår nya värld.